Engagemang

När du börjar läsa på LTH börjar ditt nya liv som lundastudent. I detta ryms det såväl nationsliv som ett brett urval av utskott och projekt på LTH. Nedan följer en beskrivning av några av de engagemang som studenter i Lund kan ta del av.
DSCF5707

Sektionen

Det finns flera sätt att engagera sig inom sektionen, till exempel genom att gå med i utskott och grupper eller andra fristående projekt. Det är ett fantastiskt sätt att ta del av sammanhållningen och gemenskapen på I-sektionen samtidigt som man får möjlighet till personlig utveckling och göra något som annars inte inkluderas i utbildningen. Sektionsengagemanget är inte begränsat till något årskurs och behöver inte börja redan första terminen. Dessutom är det inte ovanligt att många provar på att engagera sig i olika utskottet under sina år här på I.

engagemang_nation

Nationer

I Lund finns det 13 nationer där alla studenter i Lund samlas. På respektive nation anordnas det sittningar, pubar, klubbar, bruncher och mycket mer. Nationerna drivs av studenter som jobbar ideellt, och är en fantastisk möjlighet att få lära känna andra personer än de som läser på LTH. Du hittar en lista över alla nationer på sidan Studentstaden Lund.
engagemang_kåren

Teknologkåren

Teknologkåren (TLTH) är en övergripande paraplyorganisation som värnar för LTH genom att fokusera på tre intresseområden: utbildning, näringsliv och fritid. Genom att samarbeta med organ som LUS, Reftec och SFS ger de sina medlemmar en röst upp på regeringsnivå, och deras årliga arbetsmarknadsmässa ARKAD är södra Sveriges största. Dessutom ansvarar de för evenemang och aktiviteter för pluggtrötta studenter, som Sångarstriden och Nyårsbalen!
Engagemang

Spex

Spex är ursprungligen en form av amatörteater i Sverige och Finland med stark studentanknytning. Ordet spex är en förkortning av spektakel.

Det finns flera olika spexgrupper att ansluta sig till vid Lunds universitet. Några av de större är Var Gladspexarna, Boelspexarna, Jesperspexet, Lundaspexarna, Spegatspexet och Toddyspexarna. Som spexare får man – förutom att vara med och sätta upp roliga spex – gå på fester, träffa nytt folk, uttrycka sig och vara kreativ!
engagemang_karnevalen

Lundakarnevalen

Lundakarnevalen är en karneval som arrangeras vart fjärde år av studenterna i Lund. Oavsett om du gillar att dansa, roas av föreställningar, dricka öl med vännerna, spela tombola eller lyssna på musik så hittar du det på karnevalen, och allt med en tema-bunden twist! Området kring Lundagård förvandlas under en helg i maj att förvandlas till ett stort nöjesfält med allt från cirkus, revy, spex, kabaré och film till diverse andra nöjen för både barn, studenter och vuxna. Pricken över i:et är det sedvanliga karnevalståget.

Det finns en rad olika kommittéer och grupper att engagera sig i under karnevalsperioden; så många som 5 000 studenter engagerar sig under helgen som lockar nästan en halv miljon besökare!

Nästa Lundakarneval går av stapeln 2022
engagemang_övrigt

Övrigt

Det som står ovan är att smakprov att det engagemang som finns att tillgå i Lund. Utöver detta och en mängd andra engagemang. Organisationer och grupper som Hera, RADIO AF, UPF, LESS, Studentafton, Lundagård, LSE, EF och IAESTE, för att nämna ett fåtal. Det finns dessutom alltid möjligheten att utveckla och driva egna projekt! I Lund – och i synnerhet på I-sektionen – uppmuntras all strävan att göra det just DU tycker är kul och utvecklande.

Det finns en rad olika kommittéer och grupper att engagera sig i under karnevalsperioden; så många som 5 000 studenter engagerar sig under helgen som lockar nästan en halv miljon besökare!

Nästa Lundakarneval går av stapeln 2022