I-dagarna 2021

Är du intresserad av att plugga Industriell Ekonomi i Lund? Då har du kommit till rätt ställe!
 • Tisdag, 23/3

  Inspirationsföreläsning kl 18.00
  Zoom: https://lu-se.zoom.us/j/63613932723
  Lär dig mer om programmet Industriell Ekonomi, studentstaden Lund och varför just du ska bli ingenjör! Vi bjuder på 100 kr på Foodora efter att du har deltagit i föreläsningen.

  Instagram-Takeover och Q&A med Fredrik, I-18 @isektionen_lth
 • Onsdag och torsdag, 24 och 25/3

  LTHs öppet hus
  Lär dig mer om Lunds Tekniska Högskola eller ta chansen att prata med olika studenter eller en studie- och yrkesvägledare. Läs mer på LTHs hemsida
 • Fredag, 26/3

  Talkshow med Alumner kl 18.00
  Zoom: https://lu-se.zoom.us/j/64761410134
  I:are som tagit examen berättar om sin tid i Lund, men även om sin tid innan de började på I och vad de har haft för sig efter examen. Ni som lyssnar ska få en inblick i lundalivet och sektionslivet samtidigt som ni förhoppningsvis kan få några gyllene tips av de som känner till Lund och dess studentliv allra bäst! Arrangeras av sektionens utskott AlumnI.
 • Alla dagar vecka 12

  Kom i kontakt med oss! Skriv ett meddelande på messenger på facebook.com/Isektionen eller maila oss på idagen@isek.se för att boka ett zoom-möte med en student!

Är du intresserad av att plugga något tekniskt på LTH? Har du funderat lite extra på Industriell Ekonomi? Vi bjuder in till I-dagarna under mars 2021. Anmäl ditt intresse på länken bredvid så kommer du att få mer information från oss och påminnelser om våra digitala evenemang! Länkar till live-evenemangen kommer såklart att finnas här på sidan också.

Vi hälsar dig välkommen till I-dagarna

Vad kul att du är intresserad av Industriell Ekonomi! Vi i sektionens marknadsföringsutskott Image är glada över att du har hittat hit.

En hälsning från styrelsen

Självklart vill vår fantastiska styrelse också hälsa er alla välkomna till I-dagarna och berätta lite mer om vad det är de håller på med!

Mer om utbildningen, sektionen och studentlivet

lecture

Utbildningen

Läs mer om utbildningen på LTHs hemsida

bakgrund-20160901-b

I-sektionen

Läs mer om våran sektion och vad vi gör tillsammans som studenter!

engagemang

Studentstaden Lund

Läs mer här om studentstaden Lund och hur du hittar boende

engagemang

Studentlivet och engagemang

Läs mer här om hur du kan engagera dig i studentlivet och vad Lund har att erbjuda!

engagemang_övrigt

Studenter berättar

Läs berättelser från några I-studenter!

engagemang_övrigt

Vanliga frågor

Få svar på vanliga frågor om allt kring Industriell Ekonomi och Lund!


Häng med på en rundtur av LTH

Vart är det egentligen vi som läser Industriell ekonomi håller hus om dagarna (eller komma hålla hus när vi får vara på skolan igen)? Vart får alla andra sektioner plats? Är Sjön Sjøn Sveriges vackraste sjö? Alla svaren hittar ni i den här videon från LTH:s youtube!

Lär känna I-sektionen

Det finns många olika sätt att engagera sig i I-sektionen och ett av de vanligaste är att man går med i ett utskott eller ett initiativ. Här får man chansen att träffa nya härliga människor och bidra till att sektionslivet blir roligare för alla! Det bästa är att det finns något för alla, och här under har vi samlat ihop hälsningar från några av alla de utskott och initiativ som finns!

AlumnI

Alumni har, som namnet kanske hintar om, hand om allt som har med alumner att göra! Det är de som håller kontakt med alla utexaminerade I:are och tar hand om de kommande alumnerna i årskurs 4 och 5. Inspirationsföreläsningar, after works och den storslagna examensbanketten är bara några av alla event som Alumni fixar under året!

Casegruppen

Här har vi gänget som hjälper hela sektionen att bli riktiga stjärnor på caselösning! Vad är egentligen caselösning kanske du undrar? Jo det innebär att man ska hitta och presentera en lösning på ett problem och det kan dyka upp under kurser och på arbetsintervjuer. Casegruppen organiserar flera grymma event kopplade till caselösning under året!

Image

Image är utskottet som sprider Indeks namn med vinden. Vi jobbar aktivt med att främja en god bild av Industriell ekonomi i Lund genom en rad olika aktiviteter och projekt. Bl.a. är det vi som står bakom I-dagarna, sköter sektionens Instagram samt skickar ut direktreklam till dem som gjort bra ifrån sig på HP. Är du en PR-mästare, eller kanske bara en duktig mediakreatör? - då ska du gå med i Image!

Info

Info är utskottet som ser till att vi alla är uppdaterade på allt som händer på sektionen! Det är de som bland annat tar alla bilder som dyker upp på sociala medier, är redaktionen bakom sektionens egna tidning I-Type och sätter ihop den mycket uppskattade årsboken. Ett kreativt gäng helt enkelt!

InUtI

I sektionens internationella utskott, InUtI, hittar vi de som älskar att träffa folk från alla världens hörn och upptäcka nya ställen! Det är InUtI som organiserar aktiviteter för alla utbytesstudenter på sektionen och fixar resor tillsammans med I-sektioner från andra delar av Europa. Bland annat arrangerar de en av vårens höjdpunkter, Destination X, som är en resa för sektionen till en hemlig destination!

Ivent Nöje

Graffitikvällar, middagsrouletter och Among Us-lan är bara några av alla olika event som nöjesutskottet Ivent Nöje har organiserat under det senaste året. De ser helt enkelt till att vi på sektionen alltid har något roligt att se fram emot. Man vet aldrig vad de kommer att hitta på nästa gång, men man kan vara säker på att vad det än är så blir det succé!

Ivent Sport

Självklart måste varje sektion ha ett utskott som ser till att alla som vill hålla igång fysiskt har möjlighet att göra det! Hos oss är det Ivent sport som fixar det och håller i stående träningar i flera olika sporter varje vecka. Dessutom organiserar de en hel del andra grymma event som klätterkvällar, yogamorgnar och golfturneringar!

Festmästeriet

Festmästeriet, aka FestI, är mästare på att planera alla möjliga sorters sittningar och på att blanda ihop grymma drinkar! Tillsammans med källar- och spexmästeriet är det FestI som håller i de flesta av sektionens sittningar där de står bakom baren och gör de godaste drinkarna, serverar källarens mat och sprider en riktigt härlig stämning!

Källarmästeriet

Här hittar vi sektionens matfantaster! De älskar att laga mat och att dela med sig av sina färdigheter till resten av oss genom att anordna pubar, avsmakningsmenyer och mycket annat. Tillsammans med fest- och spexmästeriet är det källarn som håller i de flesta av sektionens sittningar där de jobbar hårt i köket för att resten av oss ska få njuta av deras fantastiska mat!

Näringslivsutskottet

Näringslivsutskottet har, som namnet avslöjar, kontakt med företag ute i näringslivet och anordnar flera olika event där alla studenter på sektionen får möjlighet att komma i kontakt med dessa företag. De fixar bland annat lunchföreläsningar med olika företagsrepresentanter, workshops och en årlig Stockholmsresa med besök på olika företagskontor!

Prylet

I Prylet hittar vi gänget som ser till att vi är den snyggaste sektionen på LTH! Det är de som tar fram sektionens merch, och här kan man hitta allt från collegetröjor och bucket hats till muggar och nyckelringar. Prylet jobbar stenhårt för att det ska finnas något för alla som vill reppa I-sektionen!

SpexI

Spexmästeriet, eller Spexi, är ett spexigt gäng som älskar att underhålla resten av sektionen på alla möjliga olika sätt! Det är de som tillsammans med fest- och källarmästeriet anordnar sektionens sittningar där de står för det mesta av underhållningen på scen. När de inte står på scen och sjunger eller framför sin senaste sketch underhåller de oss alla med sin podd!

SustainabilitI

I Sustainabiliti hittar vi de som jobbar för att utveckla hållbarhetsarbetet på sektionen och göra den till en mer miljövänlig plats! De samarbetar tätt med styrelsen och alla utskott för att öka miljömedvetenheten inom sektionen. För att göra detta håller de bland annat i lunchföreläsningar och vegetariska matlagningskvällar!